Walter Van Beirendonck moet concept store sluiten

Foto: *

Modeontwerper Walter Van Beirendonck ziet zich genoodzaakt zijn beroemde Antwerpse concept store te sluiten na een drastische verhoging van de huurprijs.

Dertien jaar nadat Walter Van Beirendonck de eerste concept store opende in België, moet hij de deuren sluiten. De eigenaar van het pand heeft een verhoging van 2,5 keer de huurprijs afgedwongen voor de Vrederechter en dat met terugwerkende kracht vanaf 1 maart 2010.

'Onder deze voorwaarden is het onmogelijk om de winkel in het huidige pand op een rendabele manier open te houden', verklaart Van Beirendonck. 'Helaas, maar dit maakt ook tijd vrij om meer energie en creativiteit te steken in mijn collectie. Verder heb ik nog boeiende opdrachten af te werken en de artistieke directie te voeren van de Antwerpse Modeacademie'. Van Beirendonck sluit niet uit dat hij in de toekomst met een nieuw winkelconcept rond zijn collectie komt.

In 1997 verbouwde Van Beirendonck een vervallen garage in het toen nog niet ontdekte Sint-Andrieskwartier. De 'Walter Store' stond bekend als een internationale trekpleister voor modeliefhebbers, waar Van Beirendock naast zijn eigen collecties het werk van gevestigd en beginnend modetalent verkocht. Er werden ook regelmatig tentoonstellingen georganiseerd.

Door tib
Meest recent