Van Beirendonck lokt meer dan 56.000 bezoekers naar MoMu

Foto: MoMu Antwerpen

De expo Walter Van Beirendonck - Dream The World Awake in het ModeMuseum Antwerpen sloot afgelopen zondag de deuren, met een recordaantal van 56.389 bezoekers. Daarmee is de tentoonstelling voor het MoMu één van de meest succesvolle van de afgelopen tien jaar.

De tentoonstelling 'Dream The World Awake' gaf naast een selectie van de meest bijzondere silhouetten uit Van Beirendonck's collecties, een overzicht van zijn kleurrijke leefwereld, inspiratiebronnen en projecten.

Kaat Debo, directrice van het ModeMuseum Antwerpen, blikt tevreden terug. "Het laatste weekend overtrof alle verwachtingen met bijna 2.000 bezoekers. We mochten de afgelopen maanden een een heel divers publiek ontvangen, zowel in leeftijd als in nationaliteit, wat bewijst dat de creativiteit van Walter een zeer breed publiek aanspreekt en inspireert".

In het nieuws

Ontwerper Walter Van Beirendonck domineerde vorige week nog het modenieuws, toen bekend raakte dat zijn Antwerpse 'Walter Store' de deuren zou sluiten omwille van een huurgeschil. Van Beirendonck liet toen in een reactie weten dat het slechte nieuws alleen betrekking had op de winkel en dat zijn modelijn uitstekend loopt.

 

Door idl