Geen Oscar voor ‘Rundskop’

© REUTERS

© AFP

© jdr

© jdr

1 / 4

‘Rundskop’ heeft helaas niet voor een primeur voor België kunnen zorgen. De film van regisseur Michaël R. Roskam en hoofdrolspeler Matthias Schoenaerts moest de duimen leggen voor topfavoriet ‘A Separation’.

mtm

Iets na 3 uur maandagochtend opende actrice Sandra Bullock dé envelop waar het allemaal om draaide voor ons: die met de winnaar van de Oscar voor Beste Buitenlandse Film erin. Maar op het kaartje in de envelop stond niet 'Bullhead', maar 'A Separation'. Jammer genoeg voor ons koos de Academy voor een keer niet voor de underdog en ging de Oscar naar de topfavoriet. De Iraanse film 'A Separation' won al tientallen prijzen en versloeg enkele weken geleden nog een andere Belgische film (Le Gamin au Vélo van de broers Dardenne, red.) als ‘Beste Buitenlandse Film’ op de Golden Globes.

Was het hele Oscaravontuur dan voor niets voor ‘Rundskop’? Zeker niet, want zowel regisseur Michaël R. Roskam als hoofdrolspeler Matthias Schoenaerts kunnen – dankzij hun ‘Rundskop’-werk – in de toekomst samenwerken bij een agentschap dat de grootste sterren van de filmwereld vertegenwoordigt. Om u maar een ideetje te geven: Schoenaerts mag George Clooney en Meryl Streep collega's noemen. Toch niet van de minste, nietwaar?

Aangeboden door onze partners

Lees ook