Wil de nieuwe ontwerper voor Dior nu eindelijk opstaan?

© Photonews

Dior stelt vrijdag haar nieuwe herfst/wintercollectie voor, een jaar na het ontslag van John Galliano, creatief directeur bij het Franse modehuis sinds 1996. Samen met ons hoopt de hele modewereld dat dan eindelijk ook een opvolger wordt aangeduid, zodat de stroom van geruchten kan stoppen.

edm

Tijdens de modeweken moet je niet alleen de ogen, maar ook de oren goed openhouden. Het gonst er namelijk van de nieuwtjes. Maar wat in de gangen circuleert, hoeft niet altijd juist te zijn, zo bleek zaterdagavond. De feestelijkheden omdat de Belg Raf Simons zo goed als zeker nog diezelfde avond zou worden aangeduid, waren ei zo na gestart, tot Simons bij monde van zijn woordvoerder het gerucht ontkende.

Modejournaliste Suzy Menkes liet enkele dagen geleden, op het einde van een artikel over de stoelendans in de modewereld, de naam van Christopher Kane vallen. 'Het is ongelooflijk vleiend dat ik zou beschouwd worden voor de rol bij zo'n huis als Dior tijdens deze fase van mijn carrière. Maar ik kan bevestigen dat ik tot nog toe niet benaderd werd', drukte Kane een dag nadien zelf de geruchten in.

Bloemen voor Haider

Dan maar verder op zoek? Volgens een bron dicht bij Dior zijn woensdagavond op het hoofdkwartier van het Franse modehuis aan de Avenue Montaigne, bloemen geleverd voor Haider Ackermann. De naam van de Colombiaan die in België gestudeerd heeft was eerder al eens gevallen, maar hij werd toen 'te edgy' genoemd voor het klassieke modehuis. Het is geen geheim dat modekeizer Karl Lagerfeld himself Ackermann als zijn ideale opvolger ziet, maar is Dior hem voor?

Ackermann was ooit nog stagiair bij John Galliano en zou volgens de website Fashionista net op zoek zijn naar een fulltime assistent. Niet voor zijn eigen label (daar heeft hij al een asistent), maar voor 'iets nieuws'. Geruchten of niet, enkel de tijd kan het uitwijzen.

Van Alexander Wang, over Riccardo Tisci tot Marc Jacobs. Slechts enkele van de namen die al de revue zijn gepasseerd. Alle commotie rond de nieuwe ontwerper van Dior, legt het modehuis alvast geen windeieren. Het is dus evengoed mogelijk dat er voorlopig nog geen aanduiding komt en Bill Gayten, destijds assistent van Galliano, nog even de leiding van het atelier op zich neemt.

Aangeboden door onze partners

Lees ook