Inboedel Van Beirendonck wordt online geveild

Bron © belga

Foto: BELGA

ANTWERPEN / WILRIJK - Circa 450 collectiestukken van de failliete modeontwerper Walter Van Beirendonck en de hele inboedel van zijn concept store worden online geveild. Dat meldt Het Laatste Nieuws woensdag.

Curator Anne-Marie Elants, die sinds het faillissement van drie weken geleden een manier zoekt om nog zo veel mogelijk schuldeisers te betalen, zag geen andere mogelijkheid. Ze onderhandelde een paar weken lang met kandidaat-kopers, maar die boden niet voldoende voor de inboedel van de concept store.

De veiling gaat volgende week van start en duurt hooguit twee weken, luidt het bij veilinghuis Moyersoen uit Wilrijk. 'We bieden 392 kledingstukken aan en zowat zestig accessoires. De startprijs is voor elk item nul euro', luidt het.

Ook de hele inboedel van de concept store wordt aangeboden, zoals paspoppen en winkelrekken. Het meest opvallende item is een acht meter lange, twee meter hoge polyester beer die als kast voor de kinderkleren diende. De beer, ontworpen door Van Beirendonck in 1998, zou zeker 36.000 euro waard zijn.

Op 31 maart moet alles weg zijn.

Door lej