Pierre Wynants wint eerste Lifetime Achievement Award van Gault&Millau

Bron © Belga

Foto: fotoweb

De Brusselse chef-kok Pierre Wynants mag woensdagavond de allereerste Lifetime Achievement Award van restaurantgids Gault&Millau in ontvangst nemen. Dat meldt Gault&Millau Benelux in een persbericht.

 Wynants, die tot zowat vijf jaar geleden chef-kok was van het befaamde Brusselse restaurant Comme Chez Soi, krijgt de prijs uitgereikt tijdens een korte ceremonie die plaatsvindt vlak voor de proclamatie van de Europese finale van de culinaire wedstrijd Bocuse d'Or in Brussels Expo.

Wynants krijgt de onderscheiding 'voor het uitzonderlijke parcours en de buitengewone carrière van een chef die steeds de kleuren van de Belgische gastronomie op het hoogste niveau heeft verdedigd in binnen- en buitenland', zo meldt Gault&Millau in het persbericht.

Het is nog maar de eerste keer dat Gault&Millau een Lifetime Achievement Award uitreikt. De bedoeling is om dit in de toekomst vaker te doen, al is het nog niet duidelijk met welke frequentie dit zal gebeuren.

Door sad