Dries Van Noten, Ann Demeulemeester en A.F. Vandevorst maken kortfilm voor Selfridges

Foto: rr

Om de opening van het Londese Womens Designer Galleries van warenhuis Selfridges te vieren, werden zeven modehuizen gevraagd om een kortfilm te maken. Ook het videowerk van drie Belgische labels wordt nog tot 25 maart tentoongesteld in het Old Selfidges Hotel.

Met het kortfilmfestival wil Selfridges enkele van de ontwerpers in de kijker zetten, waarvan hun collecties nu worden verkocht op de nieuwe designerafdeling. Naast Dries Van Noten, Ann Demeulemeester en A.F. Vandevorst, werden ook Alexander McQueen, Comme des Garçons, Gareth Pugh en Rick Owens gevraagd naar hun visie op de hedendaagse vrouw.

Mornlight door Dries Van Noten werd al in 2005 gemaakt en zou toen tijdens zijn catwalkshow in Parijs werden gepresenteerd. Door technische problemen belandde de film van Christopher Doyle echter op de plank, en wordt nu pas voor de eerste keer getoond.

Het label van Ann Demeulemeester wordt gepresenteerd door In The Desert Sun, een kortfilm van Michael Pit waarin twee vrouwen - de ene gehuld in het wit, de andere in het zwart - door de woestijn zwerven.

Creatief duo A.F. Vandevorst zet topmodel Delfine Bafort centraal. In de film Delfine van Stef Viaene zien we haar volledig naakt, op een paar laarzen na.

Op de website kunt u ook de andere films bekijken, zoals die van ontwerper Gareth Pugh die zelf de hoofdrol speelt in zijn filmpje. Hij imiteert een dansende Liza Minelli in Cabaret, en film uit 1972.

Door edm