'Laatste show' eindigt met een 'tot... wie weet?'

© VRT

Met een welgemeende 'hartelijk dank en tot... wie weet?' heeft Michiel Devlieger afscheid genomen van De Laatste Show. Het programma was een eerste keer te zien in 1999. In het vorige millennium dus.

bbd

Na 13 jaar is er een eind gekomen aan De Laatste Show.

De Kreuners, ook volop bezig aan hun laatste shows, mochten het programma op gang zingen, nadat Sven De Leijer eerst Michiel Devlieger had aangekondigd. De allerlaatste show was tevens de 295ste van presentaor Devlieger - zo had applausmeester De Leijer toch berekend.

Isolde Lasoen, Roland Van Campenhout en Flip Kowlier speelden in de all star-band en Adriaan Van Den Hoof deed iets opmerkelijks met een een paperclip (handig om vrouwen uit hun jurk te halen blijkbaar).

Op een echte wow-gast was het even wachten tot wereldkampioen Mark Cavendish binnenwandelde en nog eens nadeed hoe hij gisteren op de grond ging omdat iemand een drinkbus tegen zijn fiets voorwiel had gegooid.

Cavendish deed wat een gast hoort te doen in De Laatste Show: vlot praten en 'cool' blijven. Zo kreeg hij een fragment te zien waarin hij tijdens de Tour een journalist redelijk belachelijk gemaakt had. Cavendish keek wat verveeld naar het fragment en zei tenslotte met een brede glimlach 'het regende gewoon pijpenstelen, man'.

De Laatste Show had zelfs foto's uit de periode, lang geleden, toen Cavendish ballroomdancer was op het eiland Man waar hij opgroeide.

Sven De Leijer, toch één van de ontdekkingen van de voorbije jaren, mocht ook langskomen met - 'goed gezien' - wat tv-fragmenten van de VRT-nieuwsdienst. En van Thuis. Hij had ook een boek over omroepster Saartje Vandendriessche: 'Het geitje dat omroeper werd'.

Het slot was voor De Laatste Show-band van Patrick Riguelle met een cover van 'ça plane pour moi' van Plastic Bertrand.

Aangeboden door onze partners

Lees ook