Veiling inboedel Van Beirendonck brengt 59.000 euro op

Bron © Belga

Walter Van Beirendonck moest zijn winkel sluiten. Foto: wim kempenaers (wkb)

De internetveiling van 400 collectiestukken van modeontwerper Walter Van Beirendonck, die vrijdagmiddag is afgelopen, heeft uiteindelijk 59.000 euro opgebracht. Dat meldt veilinghuis Moyersoen uit Wilrijk, dat de veiling organiseerde. De spullen werden te koop aangeboden omdat Van Beirendoncks bvba 'W' failliet ging.

 Tot de verzameling behoorden onder meer kledingstukken, winkelinrichting, kantoorapparatuur en verlichting. Ze waren donderdag nog te bekijken op een door het veilinghuis georganiseerde bezichtiging. De verkoop gebeurde echter volledig online. 'Dat is een transparante wijze om een faillissement af te handelen', klinkt het bij Moyersoen.

De stukken werden voornamelijk individueel verkocht, maar na afloop van de eigenlijke veiling kon vrijdagmiddag nog een hoger bod worden uitgebracht op combinaties van verschillende stukken. Volgens het veilinghuis is dat een courante praktijk.

De opbrengst van de veiling zal naar de schuldeisers van de bvba gaan. Onder hen is onder meer de verhuurder van het pand, die volgens Van Beirendonck aan de basis ligt van het faillissement door een huurprijsverhoging.

Of het eindbedrag zal volstaan om alle schulden af te lossen, is niet duidelijk.

Door sad