350 Pukkelpoppers eisen 100.000 euro schadevergoeding

Bron © gva

Foto: Koen Bauters

HASSELT - De organisatie van het zomerfestival Pukkelpop krijgt over twee weken een dagvaarding in de bus van 350 misnoegde festivalgangers. Ze maakten eerder al bekend dat ze een schadevergoeding eisen en hun ticketprijs terugbetaald willen zien na de afgelasting van het festival. De festivalgangers zetten nu definitief door en slepen Chokri Mahassine voor de rechter.

 Het zomerfestival Pukkelpop kondigde deze week met veel trots de terugkeer van de Foo Fighters aan. Helaas komt het festival ook met een ander verhaal in het nieuws. Na een mislukte toenadering tussen de festivalorganisatie en 350 misnoegde festivalgangers over een schadevergoeding beslisten die laatsten om gezamenlijk naar de rechtbank van eerste aanleg in Hasselt te stappen.

Ze zullen er hun ticketprijs van de vorige, afgelaste editie en de prijs van hun aangekochte drank- en eetbonnen terugeisen. 'De totale schadeclaim loopt op tot ongeveer 100.000 euro', aldus advocaat Alex Wijnant die de festivalgangers vertegenwoordigt. Wijnant is bijna klaar met de administratieve voorbereiding van het dossier en zal over een paar weken een dagvaarding sturen om de zaak in te leiden.

Het conflict sleept intussen al vijf maanden aan. Chokri Mahassine liet in januari verstaan dat hij openstaat voor een 'constructief gesprek' maar dat hij weigert een uitzondering te maken voor 350 festivalgangers, terwijl meer dan 80.000 anderen wel ingegaan zijn op het voorstel om hun ticket te laten compenseren in drank- en eetbonnen voor de komende drie edities.

Het is nog onduidelijk wanneer de Pukkelpop-organisatie voor de rechter moet verschijnen. Een vonnis zou pas voor ten vroegste eind juni zijn. Mogelijk valt de uitspraak na het gerechtelijk verlof, en dus na de volgende Pukkelpop-editie.

Door kidr
AANGERADEN
Meest recent