Project Glass: de toekomst volgens Google

Als het aan Google ligt, heb je binnenkort enkel nog een bril nodig om mails te lezen, mensen te bellen, en op het internet te surfen. Project Glass toont de toekomst van de smartphone volgens Google.

De Google-bril toont informatie op de brilglazen. De bediening gebeurt met spraakcommando’s, waarmee je de gegevens kan opvragen die je wil. Uiteraard kan je met de bril van Project Glass ook filmen en foto’s maken.

Zo'n geavanceerde bril van Google is niet nieuw. Eind februari wist Nick Bilton van de New York Times al dat Google met zo’n concept aan de slag was. Maar dit hoogtechnologisch gadget heeft nu de conceptfase verlaten en wordt naar verluidt door verschillende medewerkers getest 'in de echte wereld'. Google heeft een pagina aangemaakt op Google+ die afbeeldingen en een conceptvideo van de bril toont.

De video zegt niet tot wat de bril in staat is, maar toont wel hoe zo’n bril zou kúnnen gebruikt worden. Volgens de New York Times zou zo’n geavanceerde Google-bril al vanaf eind 2012 te koop zijn voor de prijs van een gemiddelde smartphone - tussen de 250 en de 600 dollar - maar andere bronnen zals Wired achten de kans dat zoiets dit jaar nog gebeurt erg klein.

Door ast