Kris Van Assche experimenteert met jeans voor Lee

Kris Van Assche, die andere Belg aan de top bij het Franse modehuis Dior, heeft een capsulecollectie ontworpen voor het Britse jeanslabel Lee. De ontwerper herinterpreteerde voor deze samenwerking vijf klassiekers.

De capsulecollectie werd reeds in januari gepresenteerd tijdens de voorstelling van zijn eigen mannencollectie in Parijs en ligt deze zomer in geselecteerde winkels van Lee en Kris Van Assche.

De vijf stuks - waaronder een jasje, hemd, chino en de klassieke five pocket jeans -  zullen beschikbaar zijn in twee uitvoeringen: jeansblauw of donkerbruin. Worden de items samengedragen, dan verkrijg je die minimalistische moderne elegantie waar Van Assche voor staat. De prijzen van de kledingstukken variëren tussen 195 en 415 euro.

Naast zijn eigen lijn die in 2005 werd gelanceerd, is Van Assche ook al vijf jaar creatief directeur bij Dior Homme. Hij trok na zijn studies aan de Antwerpse Academie naar Parijs en leerde de stiel bij Yves Saint Laurent Homme en zijn voorganger bij Dior Homme, Hedi Slimane.

 

Door edm
AANGERADEN