Clara Cleymans speelt hoofdrol in nieuwe misdaadreeks op Eén

© vrt

Clara Cleymans zal de hoofdrol vertolken in een nieuwe langlopende misdaadreeks op Eén. Ze kruipt daarvoor in de huid van Helena De Ridder, een jonge en ambitieuze openbaar aanklager. De voorlopig naamloze reeks wordt ten vroegste in het najaar van 2013 op het scherm verwacht.

mtm

Clara Cleymans speelde de afgelopen jaren mee in reeksen als 'Thuis' en 'Code 37', maar nu treedt ze echt op het voorplan met een hoofdrol in een langlopende reeks. In de reeks geeft ze gestalte aan Helena De Ridder, een jonge, ambitieuze advocate die er na enkele jaren voor kiest omp zich enkel nog in te zetten voor slachtoffers van misdrijven.

Cleymans is erg enthousiast over haar nieuwe rol. 'Het personage spreekt me aan, het is een sterk karakter dat vertrekt vanuit een radicale eerlijkheid. Ze is niet cynisch, ze wil niet relativeren, maar ze kan echt oprecht verontwaardigd zijn. Ze is eerlijk op het brutale af en zekan koppig en onverzettelijk haar eigen gang gaan. Wanneer ze geconfronteerd wordt met oneerlijkheid wordt ze opstandig en rebels. En omdat ze niet op haar mondje gevallen is, komt het er ook allemaal nogal scherp en duidelijk uit.'

De reeks wordt ontwikkeld door Het Televisiehuis en samen met Eyeworks Film & TV Drama geproduceerd.

Aangeboden door onze partners