FOTOSPECIAL. Deze 12 bekende vrouwen sieren naaktkalender Kom op tegen Kanker

© NB

© Photo News

© DBA

© Lisa Van Damme; LVD

© pol de wilde-corelio

© EDM

© put

© Pol De Wilde - VUM

© Marc Herremans - Corelio

© Photo News

© put

© pn

1 / 12

De namen van de twaalf bekende vrouwen die de naaktkalender van Kom op tegen Kanker zullen sieren, zijn bekend. Het gaat om Nathalie Meskens, Annemie Turtelboom, Annemie Struyf, Natalia, Geertrui Windels, Francesca Vanthielen, Sofie Van Moll, Hilde Crevits, Gilda De Bal, Joke Devynck, Elodie Ouedraogo en Miet Smet. Dat maakten initiatiefnemers Annemie Struyf en Lieve Blancquaert bekend. Om de verkoop van de kalender niet in het gedrang te brengen, worden de foto's niet op deze nieuwssite gezet.

mtm, kidr

Met een naaktkalender wil Kom op tegen Kanker-meter Annemie Struyf "sensibiliseren rond vrouwen en kanker, de kwetsbaarheid van een lichaam, de fragiliteit van het bestaan." Ze vond twaalf bekende vrouwen, de Naked First Ladies, bereid om uit de kleren te gaan voor de camera van Lieve Blancquaert.

De twaalf vrouwen laten zich op een zwart-witfoto van hun beste kant zien. Annemie Turtelboom vindt dat ze dat moet doen. 'Een op de negen vrouwen wordt getroffen door borstkanker. Weet je wat dat betekent? Statistisch gezien is het onmogelijk dat je geen enkele vrouw met borstkanker kent', zegt de minister van Justitie.'Zodra Geertrui Windels als eerste had toegezegd, is de rest heel snel gevolgd', vertelt Blancquaert. 'De vrouwen engageerden zich graag. Uit de quotes bij de foto's blijkt dat veel van de vrouwen in hun dichte vriendenkring of familie met borstkanker te maken kregen. Met de foto's willen ze vertellen wat het is om met een kwetsbaar lichaam te leven. Het is helemaal geen babekalender geworden.'Blancquaert wil enkel kwijt dat het zwart-witfoto's zijn en dat ze alle twaalf blij waren met het resultaat. Ze benadrukt ook dat ze de foto's nergens anders wil zien verschijnen. 'Ik zal iedereen die de foto's elders publiceert, gerechtelijk vervolgen.'De kalender is vanaf zaterdag te koop in de Standaard Boekhandel.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten