Capaciteit festivalgangers Pukkelpop zal niet vergroten

Bron © Het Belang van Limburg

Foto: Photonews

Dinsdag maakte de organisatie van Pukkelpop enkele nieuwe namen bekend van artiesten die in augustus de festivalgangers op de weide in Kiewit zullen entertainen. Daarbij kondigden ze ook de prijzen voor de tickets aan en de uitbreiding naar drie campings. Chokri Mahassine verduidelijkt woensdag in het Belang van Limburg dat die campinguitbreiding geen verhoogde capaciteit inhoudt.

Net zoals vorig jaar telt een festivalganger voor een dagticket 79 euro neer en voor een combiticket 155 euro. Door de prijzen niet te verhogen lijkt Pukkelpop een financieel risico te nemen. Dat risico zou kunnen vermeden worden door de verkoop van extra tickets, die door de voorziening van een derde camping mogelijk wordt gemaakt.

'Het doel van de camping is meer comfort voor de kampeerders, geen verhoogde capaciteit', verduidelijkt Chokri Mahassine in het Belang. 'De totaalcapaciteit van het festival is 66.000 en dat zal niet veranderen.'

Chokri benadrukt daarnaast dat de veiligheidsdiensten de organisatie niet gedwongen hebben om een derde camping in te voeren. 'We zijn zelf al jaren vragende partij voor een extra ruimte en meer comfort', aldus de organisator.

De officiële ticketverkoop voor Pukkelpop start op 14 mei.

Meer info: www.pukkelpop.be

Door dnvn
AANGERADEN
Meest recent