Jean Paul Gaultier in jury filmfestival Cannes

© EPA

De Franse modeontwerper Jean Paul Gaultier is volgende maand jurylid op het filmfestival van Cannes. Thierry Frémaux, de directeur van het festival, bevestigde woensdag de geruchten die al langer de ronde deden.

edm

Volgens Frémaux hoeft een jurylid niet zelf in de filmwereld actief te zijn, zolang hij of zij maar een 'cinefiel' is. Voor Jean Paul Gaultier is het echter geen onbekende wereld: hij ontwierp al kostuums voor enkele films van de Spaanse regisseur Pedro Almodovar, en ook de kleding in de science fiction-film The Fifth Element was van zijn hand.

Eerder werd al bekendgemaakt dat de Italiaanse acteur en regisseur Nanni Moretti voorzitter is van de jury die de Gouden Palm uitreikt. Verder zetelen ook de Schotse acteur Ewan McGregor, de Duitse actrice Diane Kruger, de Franse actrice Emmanuelle Devos, de Haïtiaanse regisseur Raoul Peck en de Amerikaanse regisseur Alexander Payne in de jury.

De 65ste editie van het filmfestival vindt plaats van 16 tot en met 27 mei. Maar liefst 22 films dingen mee naar de Gouden Palm, waaronder ook De rouille et d'os met Matthias Schoenaerts in de hoofdrol.

Aangeboden door onze partners

Lees ook