Stijn Stijnen wint rechtszaak tegen HLN

© WAS

Stijn Stijnen heeft zijn rechtszaak tegen de krant Het Laatste Nieuws gewonnen. Dat bevestigt zijn advocaat Walter Van Steenbrugge. De rechtbank is van oordeel dat de journalist in de fout ging en veroordeelde hem tot het betalen van een schadevergoeding van iets meer dan 14.000 euro.

vhki

Het gaat om een artikel dat in de krant verscheen waarin stond dat Stijnen geweigerd had om een oefenwedstrijd te spelen met Celtic Glasgow. Hij was daar op dat moment aan het trainen om zijn conditie te onderhouden.

Stijnen zelf reageert zeer opgelucht. 'Hij is tevreden over het feit dat een journalist niet zomaar alles kan schrijven zonder iets te checken', zegt zijn advocaat Walter Van Steenbrugge. 'Die man baseerde zijn ganse artikel op een smsje van een Schotse collega. Hij heeft het nooit bij de Schotse club of bij Stijnen zelf gecontroleerd.'

Morele schadevergoeding

Stijn Stijnen, momenteel in dienst bij Beerschot, krijgt een morele schadevergoeding van 1.000 euro. Daarnaast moet de journalist ook de rechtplegingsvergoeding van iets meer dan 14.000 euro betalen. Ook de verantwoordelijke uitgever van de krant stond terecht, maar die werd zonder kosten buiten vervolging gesteld.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten