Overname Citibank België afgerond

© © Christophe Licoppe

CMNE Belgium, een dochteronderneming van het Franse Crédit Mutuel Nord Europe (CMNE), heeft de overname van Citibank Belgium, het Belgische filiaal van Citigroup, afgerond. CMNE is in ons land al actief met BKCP Bank.

wle

Dat meldt CMNE dinsdag in een persbericht. Financiële details van de transactie werden niet bekendgemaakt. De overname omvat alle retailactiviteiten van Citibank in België, die momenteel 194 verkooppunten, 500.000 klanten en 700 werknemers telt. In december 2011 bedroegen de totale activa 3 miljard euro.

"De overname is een belangrijke stap in de implementatie van onze groeistrategie in België", aldus Jacques Favillier, de bestuurder-directeur van CMNE Belgium en de toekomstige nieuwe CEO van Citibank Belgium. Via de overname wil CMNE het aanbod van BKCP aanvullen om zo een compleet gamma te kunnen aanbieden.Voorlopig zullen het logo en het merk Citibank nog voort gebruikt worden. Het is de bedoeling dat de naam, het merk en de uithangborden in 2013 aangepast worden.Citi blijft op de Belgische markt aanwezig op het vlak van corporate en institutionele klanten, verduidelijkt Citi in een persbericht.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten