Slechts één Belg in halve finale Koningin Elisabethwedstrijd

Bron © belga

Foto: BELGA

Marc Bouchkov is de enige Belgische deelnemer die zich kunnen plaatsen heeft voor de halve finale van de Koningin Elisabethwedstrijd voor viool. De drie overige Belgische kandidaten raakten niet door de eerste ronde.

De 78 jonge violisten die mochten deelnemen aan de wedstrijd, hadden in de loop van de week een 15 minuten durend optreden gegeven, met werken van Bach, Paganini en Schumann. In de nacht van zaterdag op zondag vond vervolgens, in aanwezigheid van koningin Fabiola, de bekendmaking van de 24 halve finalisten plaats.

Onder hen bevindt zich nog één Belg: Marc Bouchkov. De drie andere Belgische kandidaten - Claire Dassesse, Eugenia Ryabinina en Jolente De Meyer - werden niet door de jury geselecteerd.

Met zes deelnemers zijn de Zuid-Koreanen het best vertegenwoordigd in de halve finale. Voorts dingen nog altijd vier Amerikanen en drie Russen mee naar de hoofdprijs.

De halve finale vindt van maandag 7 tot zaterdag 12 mei plaats in het Flageygebouw. De finale, met twaalf violisten, wordt van 21 tot 26 mei georganiseerd in het Paleis voor Schone Kunsten.

Door jdb
Meest recent