Reynders en Michel kwaad over felicitaties Verhofstadt aan Hollande

© AP

Didier Reynders en Louis Michel vinden dat Guy Verhofstadt te ver is gegaan met zijn openlijke steun aan François Hollande. Dat schrijven La Libre Belgique en De Morgen woensdag. De twee zwaargewichten van de MR spuiden hun kritiek afgelopen maandag op de partijraad van de Franstalige liberalen.

rvs

Tijdens een partijbureau van de Franstalige liberalen, maandag, heeft vicepremier Didier Reynders zich kwaad gemaakt over Guy Verhofstadt. De ex-premier, die tegenwoordig de liberale fractie in het Europees Parlement leidt, feliciteerde François Hollande met zijn overwinning van zondag.

'François Hollande heeft aangekondigd zijn land opnieuw te willen inschrijven in een Europese dynamiek', aldus Verhofstadt in een persbericht. 'Met hem, zegt hij, wordt de Schengenzone niet meer in vraag gesteld. Vooral met hem openen nieuwe perspectieven voor een economisch beleid van de eurozone.'

'Deze toestand wordt onhoudbaar'

'Wat Verhofstadt niet heeft gekregen van een rechtse Franse president probeert hij nu te bereiken door steun aan een socialistische president', zei Reynders op het partijbureau, verwijzend naar de verschillende pogingen van Verhofstadt om een topjob te versieren bij de Europese instellingen. 'Dit gaat veel te ver, dit mag niet meer. Deze toestand wordt onhoudbaar', aldus Reynders nog.

Ook oud vicepremier Louis Michel veroordeelt het gedrag van Verhofstadt: 'Verhofstadt gaat een brug te ver met zijn geflirt met de linkse radicale partijen', stelt hij. 'Op verschillende vlakken kunnen we akkoorden sluiten met de PS of de groenen, maar nu gaat het te ver. We zijn het niet eens met zijn strategie.'

LEES OOK

Nu in het nieuws