Bill Gaytten weg bij modehuis Dior?

© Reuters

Na een jaar lang creatief directeur ad interim te hebben gespeeld, scheiden de wegen van het Franse modehuis Dior en ontwerper Bill Gaytten, de voormalige rechterhand van John Galliano. Dat beweert althans hoedenmaker Stephen Jones in de Britse krant The Telegraph.

edm

Na het ontslag van Galliano door diens antisemitische uitspraken, trad rechterhand Bill Gaytten twee seizoenen lang op de voorgrond. Maar nu het modehuis Raf Simons heeft aangewezen als creatief directeur, is het speculeren naar de rol van Bill Gaytten.

'Voor zover ik weet, gaat Bill naar Galliano (het gelijknamige label, dat voor 91 procent in handen is van Dior, red.)', beweert de Britse hoedenmaker Stephen Jones, die jarenlang samenwerkte met John Galliano. 'Hij is daar al creatief directeur, dus zal hij zich enkel op dat label richten, en niet meer op Dior. Hij kreeg die afschuwelijk taak zonder dat hij dat in de eerste plaats zelf wilde. Hij wilde nooit een grote diva-ontwerper worden. Hij is een aardige man en zal langer leven als hij enkel Galliano doet.'

De Brit Gaytten, oorspronkel een architectuurstudent, werkte drie jaar bij couturier Victor Edelstein alwaar hij Anna Wintour en prinses Diana mocht kleden. In 1994 volgde hij Galliano naar Parijs en werkte samen met hem bij Givenchy, zijn eigen label John Galliano en dan bij Dior.

Lees ook