FOTOSPECIAL. Belgische olympische fakkeldragers warmen op met Kim Gevaert

De tien Belgische 'helden' die zijn geselecteerd om de olympische vlam naar Londen te dragen, hebben woensdag hun eerste warming-up achter de rug in het Koning Boudewijnstadion. Dat deden ze in aanwezigheid van ambassadrice Kim Gevaert, BOIC-afgevaardigde Luc Rampaer en host Sabine Appelmans.

 Samsung, officiële sponsor van de Olympische Spelen in Londen, organiseerde via Facebook een campagne waarbij iedereen zijn held kon nomineren om de olympische vlam te dragen. De tien geselecteerde Belgische fakkeldragers zijn allemaal gewone mensen, die zich met een buitengewone passie en energie inzetten voor anderen. Tijdens de persconferentie werden ze een voor een voorgesteld.

Samen met 8.000 andere fakkeldragers uit de hele wereld mogen ze deelnemen aan de olympische fakkelestafette waar in 74 etappes de olympische vlam door heel het Verenigd Koninkrijk wordt gebracht. Op 15 juni lopen de tien Belgen elk 400 meter met het vuur. Daarna geven ze de fakkel door aan de volgende. Eindbestemming is Londen, waar op 27 juli het startschot wordt gegeven voor de Olympische Spelen.

Door md
  • AANGERADEN