Het Experiment van Q-music is herbegonnen

© Photo News

Sinds maandagochtend 9u zitten Sven Ornelis, Kürt Rogiers en Winne Lauwers opnieuw opgesloten in een studio aan het Wijnegem Shopping Center. De drie radiopresentatoren zullen van daaruit radio maken zonder contact met de buitenwereld.

kidr

Vanaf 21 mei zullen Ornelis, Rogiers en Lauwers in 'Het Experiment' een ochtendblok (6u tot 9u) en een avondblok (16u tot 18u) voor hun rekening nemen. Wim Oosterlinck en Anke Buckinx zullen hen elke dag nieuwsfeiten doorgeven, maar die zullen niet altijd waar zijn.

Op die manier wil Q-music proberen om Ornelis, Rogiers en Lauwers gek te maken. De hamvraag is wat er gebeurt als dit de enige informatiebron is voor hun uitzendingen en wat daarnaast de invloed is op hun mentale toestand.

Elke dag zullen de presentatoren een paar vragen over de actualiteit of Het Experiment moeten beantwoorden en opdrachten uitvoeren. Wie daarmee als eerste 50 punten verzamelt, mag meteen per helikopter Het Experiment verlaten. Pas als alle presentatoren 50 punten hebben verzameld, is het Experiment ten einde. Het is voorlopig dus nog niet duidelijk wanneer Het Experiment effectief zal eindigen. Kürt Rogiers is alvast gestart met -10 punten.

Het is niet de eerste keer dat Q-music Het Experiment uittest. In maart 2012 zaten Ornelis, Rogiers en Lauwers al eens opgesloten in de studio. Toen werd Het Experiment stopgezet naar aanleiding van het busdrama in het Zwitserse Sierre, dat aan 6 volwassenen en 22 kinderen het leven kostte.

LEES OOK