Zuster Monica Van Kerrebroeck duwt Gentse CD&V-lijst

De Gentse CD&V-lijst wordt geduwd door zuster Monica Van Kerrebroeck, die na een overwonnen strijd tegen kanker haar comeback maakt in de politiek. Voormalig justitieminister Tony Van Parys komt allicht niet meer op, zo werd vernomen in de marge van de lijstvoorstelling.

bvb

De 72-jarige Monica Van Kerrebroeck zetelt sinds 2001 in de Gentse gemeenteraad en was van 2004 tot 2009 Vlaams Parlementslid. Ze nam ook regelmatig deel aan televisieprogramma’s, zoals "De slimste mens ter wereld" en "Recht van antwoord".

Van Kerrebroeck wordt momenteel door Mieke Bouve in de gemeenteraad vervangen. "Monica heeft haar strepen verdiend in de politiek en de onderwijssector", aldus lijsttrekker Veli Yüksel. "Ik ben zeer tevreden van haar deelname. Monica heeft een groot netwerk en doet aan politiek met empathie voor de mensen. Zulke mensen hebben we meer nodig in de politiek. Met haar inzichten moet ze absoluut niet onderdoen voor lijsttrekkers van andere partijen."

Voormalig justitieminister Tony Van Parys wordt allicht geen kandidaat, maar is maandagmiddag niet bereikbaar voor commentaar. "Tony is welkom en werd ook gevraagd, maar ik meen te mogen vaststellen dat zijn prioriteiten en engagementen elders liggen", aldus Yüksel. "Ik heb tot op heden geen signaal gekregen dat hij op de lijst wil en kan staan."

Een opgemerkte kandidaat is de 69-jarige acteur en theaterdirecteur Jo Decaluwe, broer van de Gentse schepen Lieven Decaluwe.

Eerder werd bekendgemaakt dat OCMW-raadslid Chantal Sysmans op twee en fractieleider Paul Goossens op drie staat.

Lees ook

Nu in het nieuws