Renovatie gang Centraal Station start in september

Bron © brusselnieuws.be
BRUSSEL - In september start de (langverwachte) renovatie van de metrogang in het Centraal Station te Brussel. Dat antwoordde Brussels schepen van Netheid Karine Lalieux (PS) maandagavond in de gemeenteraad op een vraag van gemeenteraadslid Els Ampe (Open VLD), meldt Brusselnieuws.be.

Al in 2007 waren er plannen voor de renovatie van de corridor, maar die werd telkens weer uitgesteld. Nu zou het er dan toch van komen, bevestigde Lalieux.

Pisgeur

De PS-schepen verzekerde verder dat de gang dagelijks schoongemaakt wordt. Toch blijft een doordringende urinegeur hangen omdat de plek 's avonds een toevluchtsoord is voor daklozen en hun honden.

'Ik vraag me echt af waarop de stad wacht om de gang ’s nachts af te sluiten', klaagde Ampe. 'De stad moet ook dringend een oplossing zoeken voor de daklozen. De renovatie zal hen immers geen onderdak geven en het probleem van uitwerpselen niet oplossen.'

De gang, die het Centraal Station verbindt met het Brusselse metronet, is 130 meter lang en wordt elke weekdag gebruikt door naar schatting 100.000 pendelaars.

Door kld
AANGERADEN