AEK Athene uitgesloten van Europees voetbal

Bron © AFP/Belga

AEK Athene - Anderlecht Foto: BELGA

Het Griekse AEK Athene mag komend seizoen omwille van financiële problemen niet aan de Europa League deelnemen. Dat heeft de Griekse voetbalbond beslist. Vijf andere Griekse clubs (Aris Saloniki, Panionios, PAS Giannina, Corfu en OFI Kreta) kregen omwille van dezelfde redenen een transferverbod.

'Dit is een zwarte bladzijde in de geschiedenis van AEK', aldus clubvoorzitter Andreas Dimitrelos. 'Onze schuld is opgelopen tot 35 miljoen euro, waarvan 23 aan de staat toebehoort. We hadden nog de hulp van onze supporters ingeroepen, de komende twee weken worden cruciaal voor onze club', klonk het. AEK mocht net als vijf andere clubs geen spelers aantrekken, enkel Grieken onder 22 jaar. AEK was in de groepsfase van de voorbije Europa League nog tegenstander van Anderlecht. Paars-Wit won tweemaal (4-1 en 1-2).

Een andere Griekse topclub, Panathinaikos, kreeg dan weer wel startrecht voor de (voorrondes van de) Champions League. Het kon de nodige documenten voorleggen waarmee bewezen werd dat de club zijn financiële verantwoordelijkheden kon nakomen. 'Pana' is een van de mogelijke tegenstanders van Club Brugge in de derde voorronde van het kampioenenbal.

Door jvh
Meer voetbal