Wat zijn de leukste boottochtjes in België?

© Shutterstock

© www.de4vaargetijden.com

© www.riveryachts.be

1 / 3

Steeds meer mensen die België op een originele manier willen verkennen, opteren voor een boottochtje. Aan keuze alvast geen gebrek: van rondvaarten voor romantische zielen tot avontuurlijke cruises, watertoerisme in eigen land kan werkelijk iedereen bekoren.

vwh

Met de kano naar LeuvenDankzij groenorganisatie Natur-Natur kan je de Dijle – al dan niet onder begeleiding – afvaren tot in Leuven met een kano of kajak. Tijdens de tocht, die gemiddeld twee uur duurt, leer je de studentenstad van een verrassend romantische kant kennen. Vooral als je langs het conservatorium vaart en een glimp opvangt van het Begijnhof, waan je je in Venetië. Vind je een kano nogal saai, dan kan je ook kiezen voor een stoere Noormannentocht. Dit houdt in dat je met een replica van een Vikingboot door het historische stadscentrum vaart.

Meer informatie: www.natur-natur.be

Feesten op het waterRederij Jan Plezier heeft alles in petto voor wie een volledige dag op het water wil doorbrengen. Zo kan je je onder meer inschrijven voor barbecuecruises, lunchcruises of meevaren met de ribbekesboot. Rondvaarten duren tussen de twee en de vijf uur en opstapplaatsen zijn verspreid over het hele land. Wie de boot wil reserveren voor een unieke vrijgezellencruise of familiefeest is hier ook aan het juiste adres. Het enige wat je moet doen, is selecteren welk arrangement het best bij je past.

Meer informatie: www.janplezier.be

Gondeltocht in GentLiefhebbers van boottochtjes staan voor een moeilijke keuze in Gent. Je kan er onder andere meevaren met een cava- en chocoladeboot. Wij hebben een serieus boontje voor de handgemaakte gondels – en ook wel voor de charmante gondeliers - van vzw Viadagio, een vereniging die streeft naar een milieubewuste samenleving. Een rondvaart duurt minimaal twee uur en kost 20 euro per persoon. Afhankelijk van wanneer je meevaart krijg je ontbijt, een lunchpakket of een aperitief aangeboden. Daarnaast ontvang je een speciale korting wanneer je het tochtje combineert met een bezoek aan Panda, een vegetarisch restaurant in het authentieke centrum.

Meer informatie: www.viadagio.be

Zelf kapitein spelenWie er al lang van droomt om baas te zijn over zijn eigen schip, kan terecht bij River Yachts in Eeklo. Hier kan je een compact jacht huren waarmee jij en enkele vrienden de Belgische binnenwateren langzaam kunnen afvaren. Voor je aan je trip begint, krijg je een grondige opleiding zodat je weet hoe te reageren in bepaalde situaties. Een vaarbewijs hoef je niet op zak te hebben, want in ons land is dat pas bij wet verplicht als je boot langer is dan vijftien meter en sneller vaart dan twintig kilometer per uur.

Meer informatie: www.riveryachts.be

Al cruisend België rondDertien jaar geleden verhuisden Olga en Maurits naar ‘De Vier Vaargetijden’, een oud vrachtschip dat ze ombouwden tot een varend hotel. Toeristen kunnen met hen mee voor een dag, midweek, week of elf dagen. Het koppel vaart gemiddeld vijf uren per dag. Nadat de boot is aangemeerd, mag je je vrije tijd zelf invullen. Velen kiezen bijvoorbeeld om te gaan fietsen (fietsen zijn inbegrepen in de huurprijs) en zo het dorp of stad te verkennen.

Meer informatie: www.de4vaargetijden.com

Aangeboden door onze partners

Lees ook