Stijn Coninx herverkozen tot voorzitter van Sabam

© www.hansdegreve.com

De raad van bestuur van auteursrechtenvereniging Sabam heeft dinsdag baron Stijn Coninx een nieuw mandaat als voorzitter gegeven.

loa

Zanger Johan Verminnen is verkozen tot gedelegeerd bestuurder voor de Nederlandstalige vleugel en de cvba Team For Action, vertegenwoordigd door Claude Martin, voor de Franstalige vleugel. Alle drie hebben ze een mandaat van twee jaar, meldt Sabam in een persbericht.

Baron Stijn Coninx is hoogleraar aan de filmscholen RITS en INSAS. Hij is vooral bekend als film- en televisieregisseur. Hij maakte onder meer de komedies 'Koko Flanel' en 'Hector' met Urbanus en 'Het Peulengaleis' met Bart Peeters en Hugo Matthysen. Ook staan de dramareeks 'De Kavijaks' en de film 'Daens' op zijn curriculum.

Liedjesmaker en zanger Johan Verminnen is bekend van de liedjes 'Laat me nu toch niet alleen', 'Brussel', 'Rue des Bouchers' en 'Mooie dagen'. Sabam meldt dat hij als voorzitter van ZaMu, de vereniging voor Zangers en Muzikanten die in 2006 ontbonden werd, aan de basis van het artiestenstatuut lag.

Claude Martin, licentiaat en geaggregeerde in de rechten aan de ULB, is sinds 1988 actief als uitgever. Hij was onder meer producer en uitgever van Pierre Rapsat, Perry Rose en Joshua. Hij is sinds 2008 lid van de raad van bestuur, aldus nog Sabam.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten