Moslimexecutieve neemt afstand van Sharia4Belgium

In een persbericht neemt de Moslimexecutieve afstand van de gebeurtenissen in Molenbeek van de voorbije dagen. En van Sharia4Belgium.

'De mensen die spreken in naam van Sharia4Belgium vertegenwoordigen absoluut niet de moslimgemeenschap. Integendeel. De overgrote meerderheid van de Belgische burgers, die moslim zijn, willen op een vreedzame, democratische wijze samenleven met hun medeburgers.'

Dat schrijft de Moslimexecutieve in een persbericht naar aanleiding van de rellen in Molenbeek en de rol van Sharia4Belgium daarin. 

De executieve heeft het ook over de Fransman die twee jonge politiemensen heeft aangevallen met een mes vrijdag. Die dader was een geïsoleerd individu, zegt de executieve, die de daad met de grootste stelligheid veroordeelt.

De Moslimexecutieve roept ook iedereen op om ervoor te zorgen dat er geen amalgaam ontstaat waarbij alle moslims over dezelfde kam worden geschoren. Want zoiets resulteert alleen maar in het stigmatiseren van de moslimgemeenschap, zegt de executieve.

Door bbd
AANGERADEN
Meest recent