Johan Vansummeren mag met Garmin weer naar de Tour de France

Ook Team Garmin-Barracuda heeft zijn tourselectie bekend gemaakt. Giro-winnaar Ryder Hesjedal mikt op het klassement, samen met Tom Danielson en Christian Vande Velde die ook outsiders zijn voor een top-tienplaats. Deze keer werd Johan vansummeren wel opgenomen in de selectie. De ex-winnaar van Parijs-Roubaix zal het vuile werk mogen opknappen in dienst van zijn kopman(nen), nadat hij vorig jaar nog net uit de boot was gevallen.

Tijdritexperts David Zabriskie en David Millar zullen in de drie individuele tijdritten mikken op een ritzege. De Gentse Amerikaan Tyler Farrar krijgt in de sprint de hulp van Zuid-Afrikaans kampioen en Robbie Hunter. Dan Martin tenslotte maakt zijn debuut in de Tour de France.

'Na een eerste zege van Hesjedal in een Grote Ronde hebben we hoge verwachtingen in de Tour de France', stelde Jonathan Vaughters, de manager van de Amerikaanse wielerformatie. 'We mikken op het algemeen klassement, maar gaan met Tyler (Farrar) ook op zoek naar ritzeges', aldus Vaughters.

Met de Amerikanen Tom Danielson en Christian Vande Velde komen twee renners aan de start die eerder al in de top tien van La Grande Boucle stonden. Tijdritspecialisten David Millar en David Zabriskie verschijnen eveneens op het appel.

Selectie: Tom Danielson (VSt), Tyler Farrar (VSt), Ryder Hesjedal (Can), Robbie Hunter (ZAf), Dan Martin (Ier), David Millar (GBr), Christian Vande Velde (VSt), Johan Vansummeren (BEL), David Zabriskie (VSt)

Ploegleiders: Bingen Fernandez, Allan Peiper en Jonathan Vaughters
 

Door abg, huc
AANGERADEN