Zegegebaar Peter Sagan 'zoals Forrest Gump'

© AFP

Peter Sagan (Liquigas-Cannondale) is na vier dagen in zijn allereerste Tour de France al aan twee dagzeges toe. En aan evenveel opvallende zegegebaren. Dat van dinsdag verwees naar Forrest Gump, het hoofdpersonage uit de gelijknamige film, gespeeld door Tom Hanks.

rvh

'Mijn ploegmaats hadden me gezegd te doen zoals Forrest Gump. Als je tegen hem zegt: +Ren!+, dan rent hij. Als je tegen mij zegt: +Win!+, dan win ik', aldus de 22-jarige Sagan.

'Ik heb altijd al spektakel willen maken. Toen ik vroeger naar sport keek, keek ik bijvoorbeeld graag naar de aankomsten van Valentino Rossi. Meteen wilde iedereen dat hij won. Ik wil hetzelfde doen, die reactie uitlokken bij het publiek' legde Sagan zijn gebaren op de streep uit.''Na mijn zeges in Californië en de Ronde van Zwitserland, hoopte ik ook in de Tour meerdere keren te winnen', vertelde Sagan nog. 'Dat is nu gebeurd, en ik ben tevreden met mijn twee zeges. Ik heb van het groen mijn doel gemaakt. Gisteren heb ik me in de sprint gemengd om punten te pakken, en vandaag wist ik dat de sprinters er niet zouden zijn.'

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten