Belgen delen in de klappen bij valpartijen

Bijwijlen leek het op een slagveld, renners vielen met bosjes tegen het asfalt en onze landgenoten ontsnapten niet aan de ellende met Maarten Wijnants en Johan Vansummeren als grootste slachtoffers.

Maarten Wynants was betrokken bij de eerste massale valpartij, na ruim 35 kilometer koers. Hij beëindigde de etappe als 184ste, op 13:24 van ritwinnaar Peter Sagan. Hij reed dus bijna heel de rit met een geperforeerde long en twee gebroken ribben. Voor hem eindigt de Tour in Metz.

Johan Vansummeren was één van de slachtoffers van de val op 29 kilometer van de aankomst. Hij reed de rit moederziel alleen uit in de gietende regen met een gescheurd shirt en kwam 16min 12 na Sagan over de aankomst als allerlaatste. Onderzoek in het militair ziekenhuis wees uit dat hij niets gebroken heeft en hij kan starten in de zaterdagrit. Afwachten hoe het hem vergaat in de eerste bergrit.

Beter nieuws was er voor Maxime Monfort. Hij eindigde als eerste Belg in het peloton op 4 sec van Sagan en klimt mede door het wegvallen van een paar renners uit de top tien naar een tiende plaats.

 

Overzicht Belgen in vierde etappe:
23 Monfort Maxime
26 Van den Broeck Jurgen LTB
27 Roelandts Jürgen
30 Boeckmans Kris
34 Gilbert Philippe
43 De Weert Kevin
79 Zingle Romain
95 Vanendert Jelle
96 Nuyens Nick
138 Devenyns Dries
143 Ghyselinck Jan
184 Wynants Maarten
187 De Greef Francis
190 Vansummeren Johan
 

Door rvh
AANGERADEN