Weer of geen weer, steeds ambiance, al van in de vroege namiddag

Veerleplein is succesnummer

© fvv

© fvv

Wie houdt van platte moppen, het Vlaamse levenslied en veel, heel veel covers, kan elk jaar tijdens de Gentse Feesten terecht op het Veerleplein. En dat doet men massaal, want weer of geen weer, de tent zit elke dag vol. Hoe dat komt, leest u hier.

Sander Luyten

Wie overdag regelmatig een wandeling maakt door de Feestenzone, is het ongetwijfeld niet ontgaan: waar de ambiance op de meeste pleinen iets na de middag soms ver te zoeken is, staat de tent op het Veerleplein vanaf een uur of half twee al in lichterlaaie. Ook ‘s avonds hebben ze hier geen Regi nodig om alle handen in de lucht te krijgen.

De ongekroonde koning van het Veerleplein is zonder twijfel Dirk Bauters. Met zijn onderbroekenhumor over homo’s, bejaarden en het slechte weer pakt de grapjas uit Lede zijn fans probleemloos in. En dat tien dagen lang, al 25 jaar aan een stuk.

Simpel

Tussen de moppen door creëert Bauters een soort Tien om te Zien-sfeertje. Niet alleen door zijn eega Vanessa Chinitor op het podium te roepen, maar ook door Yves - ‘ik schreeuw het van de daken’ - Segers bij de festiviteiten te betrekken.

‘’s Avond programmeren we elke avond een aantal live bands, die zowel eigen werk als covers spelen’, vult Nico Cremers aan. Cremers is al tien jaar de stuwende kracht achter de Gentse Regio Club, de vzw die de organisatie op het Veerleplein voor haar rekening neemt. ‘De formule is simpel, maar slaat al jaren aan. Zeker Dirk Bauters is incontournable.’

Waar men ook niet om heen kan, is het belang van de tent. ‘Inderdaad’, zegt Cremers. ‘Die tent is dé troef van ons plein. Bij nat weer zitten de mensen droog en als de zon schijnt zitten de mensen in de schaduw. Bovendien is de tent een stuk doorzichtig, dus kunnen de mensen het Gravensteen zien. Daarnaast zijn onze drankprijzen democratisch en zit de sfeer er hier altijd in.’

Dat laatste wordt bevestigd door Johan Baert en zijn gezin. ‘Wij komen hier al jaren en op geen enkel plein is het even plezant. Vroeger, toen er nog geen tent stond, kwamen we hier zelfs in de regen staan om de optredens te zien.’

Ook de jeugd lust het Veerleplein wel. ‘Het is het eerste jaar dat ik hier werk, maar ik weet nu al dat ik op geen enkel ander plein zou willen werken’, vat serveuse Pommelien Cockaerts (20) samen.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt