Jasmine Vangrieken op SP.A-lijst Lommel

Bron © Het Belang van Limburg

Jasmine Vangrieken Foto: BELGA

LOMMEL - Jasmine Vangrieken, de verloofde van wielrenner Johan Vansummeren, komt op voor zowel de gemeente- als de provincieraad. Dat meldt Het Belang van Limburg.

Tegenwoordig kan Johan Vansummeren rekenen op de onvoorwaardelijke steun van zijn verloofde Jasmine Vangrieken, maar binnenkort worden de rollen omgekeerd. Dan is het zijn beurt om zijn geliefde bij te staan in haar race naar de verkiezingen in oktober. 

Wielerervaring

Vangrieken staat op de vierde plaats op de Lijst Burgemeester (SP.A) in Lommel en is vastbesloten om haar wielerervaring nuttig aan te wenden. 'Uit de wielrennerij heb ik één belangrijke les geleerd. Resultaten behaal je alleen met ploegspel. In Lommel hebben we met Peter Vanvelthoven een straffe kopman en de vele ervaren maar ook nieuwe kandidaten op de Lijst Burgemeester staan garant voor een stevig en sociaal beleid. Ik ben klaar om mijn deel van het werk op te knappen in het belang van alle Lommelaars.'

Jasmine Vangrieken zet bovendien ook de stap naar de provincie. Ze kreeg de vierde plek op de SP.A-Groen-lijst voor de provincie Limburg. 

Politieke ervaring

Vangrieken werd vorig jaar wereldberoemd in Vlaanderen na het ontroerende huwelijksaanzoek van Johan Vansummeren, meteen na zijn overwinning in Parijs-Roubaix. De wielrennersvrouw is trouwens geen onbekende in de Lommelse politiek. In 2006 kwam ze als 22-jarige op voor de SP.A en met 851 voorkeursstemmen schopte ze het meteen tot in de gemeenteraad. 

Door sve
AANGERADEN
Meest recent