Lanjri: 'N-VA geeft vertekend beeld van migratiebeleid'

© © BENOIT DOPPAGNE

De overheid heeft het migratiebeleid de laatste jaren merkbaar verbeterd. Zo reageert federaal parlementslid Nahima Lanjri (CD&V) op de 'migratiebarometer' van de N-VA. Volgens haar goochelt de N-VA met cijfers die de partij goed uitkomen.

jvt

Gisteren stelde N-VA haar 'migratiebarometer' voor. De partij verzamelde allerei cijfers in verband met migratie. Haar conclusie: het federale migratiebeleid is een catastrofe en Antwerpen is daarvan het slachtoffer.

Volgens federaal parlementslid en Antwerps gemeenteraadslid Nahima Lanjri negeert de N-VA de verbeteringen in het migratiebeleid van de laatste jaren. Ze verwijt de partij dat die enkel cijfers heeft gebruikt die haar goed uitkomen, en zo bewust een vertekend beeld van de problematiek geeft.

Voor passieve migratie bijvoorbeeld. 'De N-VA heeft daarvoor de cijfers van 2010 gebruikt', zegt ze. Terwijl de cijfers van 2011 beschikbaar zijn en volgens haar een heel ander beeld geven.

Lanjri: 'Er zijn minder asielaanvragen, minder regularisaties en heel wat verstrengingen doorgevoerd. Allemaal positieve realisaties die de N-VA blijkbaar niet wil zien.'

Het parlementslid hamert op oplossingen. 'Anders dan zoals de N-VA die aan de kant staat te schreeuwen, probeer ik een beter migratiebeleid te realiseren', haalde Lanjri uit in De Ochtend op Radio 1.

Ook de timing van de N-VA vindt ze opmerkelijk. 'In volle komkommertijd heeft de partij haar rapport naar buiten gebracht, terwijl veel ministers met vakantie zijn en niet kunnen reageren.' Ze spreekt daarbij ook van 'misbruik in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen'.

Lees ook

Nu in het nieuws