RESULTATEN. BASF, Siemens, Unilever

Een overzicht van de belangrijkste internationale bedrijfsresultaten van donderdag 26 juli.

wle

BASF klopt verwachtingenBASF, het grootste chemieconcern ter wereld, heeft in het tweede kwartaal betere resultaten geboekt dan verwacht. De operationele winst (ebit) van BASF steeg met 11 procent tot 2,49 miljard euro. Analisten hadden 2,37 miljard voorspeld. De omzet steeg met 5,5 procent tot 19,5 miljard euro, wat ook iets meer is dan de 18,9 miljard die was verwacht.

Topman Kurt Bock zegt dat het bedrijf niet verwacht dat de vraag in de laatste zes maanden van het jaar zal toenemen. Hij bevestigde wel de winstverwachting, die uitgaat van een stijging van winst en omzet dit jaar.Unilever krijgt boost in AziëUnilever heeft in de eerste helft van 2012 de verkoop van onder meer persoonlijke verzorgingsproducten flink zien stijgen. Daardoor ging de omzet van het gehele Brits-Nederlandse concern met 11,5 procent omhoog tot 25,4 miljard euro. In Europa was sprake van een daling van de omzetgroei, maar dat werd ruim gecompenseerd door de Amerikaanse en vooral Aziatische activiteiten van het concern.

De bedrijfswinst kwam in de eerste 6 maanden van dit jaar uit op 3,4 miljard euro, een stijging met 4 procent. De nettowinst bedroeg 2,4 miljard, een plus van 1 procent.De tak Persoonlijke Verzorging, met merken als Dove en Axe, droeg met een onderliggende omzetgroei van ruim 10 procent over het kwartaal en de eerste 6 maanden fors bij aan de prestaties van Unilever.

Siemens twijfelt aan haalbaarheid winstverwachtingHet Duitse technologieconcern Siemens twijfelt of zijn winstverwachting voor dit jaar nog gehandhaafd kan worden. De orderontvangst ging in het afgelopen kwartaal flink omlaag. Daardoor blijven de kwartaalcijfers onder de verwachtingen.

De winst van Siemens kwam afgelopen kwartaal uit op 850 miljoen euro, wat veel minder is dan verwacht. De omzet bedroeg 19,5 miljard euro. Volgens topman Peter Löscher stellen klanten investeringen steeds vaker uit, vooral in de industrie. "Gezien het slechter wordende klimaat is het moeilijker geworden om onze winstprognose voor dit boekjaar te bereiken", aldus de topman. Siemens heeft nu nog een verwachting voor een winst van 5,2 tot 5,4 miljard euro.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten