Gents duo wint remixwedstrijd Toots Thielemans

© pn

Modo, een Gents muzikaal duo, heeft de wedstrijd 'Toots needs another version' van Red Bull Elektropedia gewonnen. De wedstrijd bestond erin de beste remix te maken van Bluesette, de wereldhit van Toots Thielemans.

gjs

Door de remixwedstrijd te winnen, worden de Gentenaars van Modo getrakteerd op een driedaagse trip naar New York om in september het Toots Thielemans: Celebrating 90 Years-concert bij te wonen in het Lincoln Center.

De winnende remix van Bluesette verschijnt eind september op vinyl, met op de ene kant de remix van Modo en op de andere het origineel van Toots Thielemans. Red Bull Elektropedia gaat daarom nu op zoek naar een platenhoes en een videoclip voor die plaat. De maker van de winnende hoes krijgt 500 euro, het beste idee voor de videoclip krijgt een budget van 2.000 euro. Ideeën, ontwerpen en storyboards moeten voor 14 augustus naar connect@redbullelektropedia.be gestuurd worden.

De wedstrijd kwam er naar aanleiding van de 90ste verjaardag van Toots Thielemans. Bovendien is het 50 jaar geleden dat de Belgische jazzmuzikant bovenaan de internationale charts stond met zijn wereldhit Bluesette.

Beluister de remix hier:

Aangeboden door onze partners

Lees ook