Nyrstar incasseert tik in eerste jaarhelft

Metaal- en mijnbouwbedrijf Nyrstar heeft tijdens de eerste zes maanden van dit jaar de omzet en winst zien afnemen. De omzet daalde tot 1,49 miljard euro, van 1,62 miljard euro tijdens dezelfde periode een jaar eerder.

wle

De winst voor belastingen, interesten en waardeverminderingen (ebitda) daalde van 142 miljoen euro naar 111 miljoen euro, negatief beïnvloed door macro-economische omstandigheden met zwakke metaalprijzen en lagere verwerkingslonen, zo meldt Nyrstar vrijdagochtend.

Analisten gepolst door Bloomberg hadden gerekend op ebitda van 125,3 miljoen euro.

Het bedrijf leed een nettoverlies van 28,9 miljoen euro (18 cent per aandeel), na een winst van 20,4 miljoen euro tijdens dezelfde periode vorig jaar.

De mijnbouw is nu goed voor 50 procent van de ebitda van de groep, waar dat tijdens de tweede helft van vorig jaar nog 32 procent was. "Dat is in lijn met onze strategie en teneinde de marges te vergroten", zegt CEO Roland Junck.

"We blijven ons concentreren op het beheersen van de kosten en het verlagen van de schulden terwijl we verder geconfronteerd worden met kortetermijnschommelingen op onze markten."

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten