Alle software in applicatiewinkel Apple gratis door fout

Bron © Tweakers
Door een fout in het systeem is het mogelijk om alle beschikbare software in de Mac App Store en App Store voor iOS gratis te downloaden. Dat meldt de Nederlandse technologieblog Tweakers.net. De truc bestaat erin om eerst bij Apple te melden dat een account is gehackt.

De fout werd ontdekt door de 13-jarige Paul Dunahoo, die met zijn eigen bedrijfje zelf al verscheidene apps ontwikkelde. Hij ondervond dat wanneer een account als gestolen of gehackt wordt opgeven, en vervolgens na vergrendeling wordt teruggeven, de gebruiker gratis betalende applicaties kan installeren.

Bij de software staat wel een prijs vermeld, maar bij aankoop hoeft de gebruiker niets te betalen. Hij krijgt een melding dat de app gratis is, omdat hij al een eerdere versie van de software zou bezitten.

Het is nog onduidelijk wat de oorzaak is van het probleem, noch of de truc bij iedereen werkt. Apple kampte eerder al met een beveiligingsprobleem waarbij een hacker erin slaagde om in-app-aankopen gratis te maken. De computergigant heeft nog niet op de zaak gereageerd.

Bekijk hier de video waarin Dunahoo demonstreert hoe hij te werk gaat:

Mac App Store Security Breach Issue from Paul Dunahoo on Vimeo.

Door edm
VOOR ABONNEES