Freddy Loix soeverein naar de winst in rally van Staden

© VDB

Freddy Loix heeft in een Peugeot 307 WRC voor de tweede keer op rij de rally van Staden gewonnen. Voor Loix was het een doorgedreven test met de WRC-wagen. Het podium werd vervolledigd door de West-Vlamingen Geert Beauprez (Subaru WRC) en Andy Lefevere (BMW M3 E46).

bmve

Loix startte in Staden als topfavoriet en veroverde al snel de koppositie. Een tijdstraf van 10 seconden wegens verkeerd inklokken en wat verlies op de vierde proef, bracht heel even Andy Lefevere aan de leiding. Lefevere kon een proef genieten van de koppositie tot Loix weer souverein overnam en uiteindelijk won met meer dan een minuut voorsprong. Lefevere moest in de slotfase ook nog provinciegenoot Geert Beauprez laten voorbijgaan.

Freddy Loix kwam in Staden een doorgedreven test uitvoeren met de Peugeot 307 WRC die hij eerder dit jaar nog bestuurde in de rally van Macon, de vierde kampioenschapsmanche in Frankrijk. Het programma met de 307 van het Franse 2C Competition zou dit jaar nog een vervolg kennen.

Ook voor andere piloten was dit een test, maar dan met het oog op de zesde manche van het BK, de Omloop van Vlaanderen, die plaatsvindt begin september.

De organisatoren spreken alvast van een geslaagde editie met ongeveer 2.500 toeschouwers. Er waren ook weinig incidenten, behalve een stroompanne door een ongeluk wat de oorzaak was van enkele vertragingen.

Aangeboden door onze partners