Freek Braeckman en Tomas De Soete geven zich bloot voor 'Café Corsari'

Het avondprogramma dat Freek Breackman en Tomas De Soete samen zullen presenteren, zal Café Corsari heten. Dat blijkt uit een promotiefilmpje waarin de twee weinig gehuld de zee induiken.

De talkshow van Braeckman en De Soete komt er ter vervanging van De Laatste Show. Café Corsari is vanaf 15 oktober van maandag tot en met donderdag te zien op Eén en wordt live uitgezonden vanuit het Zuiderspershuis in Antwerpen. 

Café Corsari wordt volgens Braeckman 'een plek waar mensen elkaar ontmoeten en hun ervaringen van de voorbije dag delen, maar waar ze ook vooruitblikken naar morgen'. Het is de bedoeling dat alles aan bod komt: 'van de politiek en de economie, via de cultuur en de kunst tot de muziek en sport.'

De naam Café Corsari is een eerbetoon aan de inmiddels overleden presentator Tony Corsari, bevestigt De Soete. Een 'subtiele' verwijzing, 'want het is niet de bedoeling om elke dag expliciet aan de man te refereren', aldus De Soete, 'wel aan zijn talent om pure en sterke televisie te maken.'

Het uitzenduur van de nieuwe show toont dat de VRT concurrent Vier goed in de gaten houdt. Op 17 september ondergaat die zender zijn gedaanteverwisseling, met een nieuwe 'horizontale' programmatie. Volgens het voorlopige schema zendt Vier van maandag tot donderdag 'De Slimste Mens' uit, een programma dat jarenlang op Eén te zien was en dat wellicht veel VRT-kijkers naar de concurrent zal lokken. Café Corsari gaat pas van start na afloop van de populaire quiz, wanneer op Vier afwisselend 'Man Bijt Hond', 'Vermist', 'De Bende Haemers' en een show rond Sven De Leijer wordt uitgezonden.

Café Corsari is een programma van productiehuis Eyeworks, in samenwerking met VRT Productie.
 

Door loa
Meest recent