Michaël R. Roskam heeft Hollywooddeal beet

© IMAGEGLOBE

De Belgische regisseur Michaël R. Roskam heeft een deal gesloten met het Amerikaans productiehuis Focus Features voor de film 'The Tiger', zo heeft de man zelf bevestigd aan de VRT. Roskam mag de film wellicht regisseren.

loa

Het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) verspreidde het nieuws in een persbericht: 'Na de Oscarnominatie voor Rundskop kreeg Roskam verschillende aanbiedingen uit Amerika. The Tiger is het eerste speelfilmproject uit Hollywood dat een positief antwoord kreeg en wordt hoogst waarschijnlijk het Hollywooddebuut van Michaël R. Roskam.'

De opdracht van de Belg is niet gering: het was oorspronkelijk de bedoeling dat de gevierde regisseur Darren Aranofsky (bekend van Black Swan, The Wrestler, Requiem For A Dream) The Tiger zou regisseren, maar de Amerikaan heeft het te druk met zijn film Noah met Russel Crowe.

The Tiger wordt een verfilming van het gelijknamige boek van John Vaillant. Het verhaal gaat over een Siberische tijger die dodelijk toeslaat in een klein, arm gebied. 'In The Tiger draait alles rond de beslissende strijd tussen mens en dier', aldus het VAF.

'The Tiger is een project dat nog in zijn kinderschoenen staat en nog een heel lange weg te gaan heeft. Maar zo heb ik het graag. Hoe vroeger ik betrokken ben, hoe beter ik er mijn stempel op kan drukken. We zien wel waar we staan binnen een jaar of twee', meldt Roskam aan de VRT.

Naast Focus Features zijn ook Random House Productions en Plan B betrokken bij het project. Plan B is het productiehuis van Brad Pitt.

Het gaat Michaël R. Roskam voor de wind sinds Rundskop: de Limburger mag ook een pilootaflevering regisseren voor de Amerikaanse zender HBO.

Aangeboden door onze partners

Lees ook