Black Keys beschuldigen Pizza Hut van diefstal

© koen bauters

The Black Keys, de tweekoppige band die zaterdagavond op het hoofdpodium van Pukkelpop stond, heeft een klacht ingediend tegen Pizza Hut en Home Depot. De muzikanten beschuldigen de pizza-keten en de Amerikaanse doe-het-zelf-winkel van het gebruiken van hun muziek zonder hun toestemming

gjs

Dan Auerbach en drummer Patrick Carney van The Black Keys en hun producer Danger Mouse slepen Pizza Hut voor de rechter omdat, naar hun zeggen, grote stukken van de hit Gold on the ceiling gebruikt wordt in een reclamecampagne voor de Cheesy Bites Pizza. Home Depot zou dan weer de hit Lonely boy gebruikt hebben in een filmpje voor gereedschap.

Pizza Hut en Home Depot ontkennen dat ze de liedjes zonder toestemming van de groep gebruikt hebben. Volgens Entertainment Weekly hebben ze de rechter gevraagd om de groep de advocatenkosten te laten betalen als ze de zaak winnen.

De advocaten van The Black Keys beweren dan weer dat ze al in mei gevraagd hebben om de reclames niet meer uit te zenden omdat er geen toestemming gegeven was voor het gebruik van de nummers.

Aangeboden door onze partners