Roularta wacht af wat televisienajaar brengt

Bron © belga

Rik De Nolf Foto: BELGA

Roularta, de mediagroep die de helft van de VMMa in handen heeft, wacht af wat het televisienajaar brengt. De VMMa-zenders moeten het dan opnemen tegen de nieuwe Woestijnviszenders. 'Het kan alle kanten uit', zegt ceo Rik De Nolf.

Roularta kwam woensdag met halfjaarcijfers. Die hadden vooral te lijden onder de dalende markt voor jobadvertenties. De omzet bleef zo goed als stabiel, maar de rebitda-winst daalde 19,8 pct. Dat is in lijn met een winstwaarschuwing die de groep in juni had uitgestuurd.

Voor het tweede semester verwacht Roularta dat de afdeling print het alleen maar beter kan doen. Dat geldt zowel voor de jobadvertenties als de tijdschrijften. 'We hebben het gevoel dat we wat print betreft, goed zitten', aldus De Nolf.

Wat de televisietak betreft, is het voor Roularta koffiedik kijken en afwachten wat het gevolg is van de nieuwe zenders. 'Het kan alle kanten uit. Misschien is het wel positief voor populaire zenders als vtm en 2BE als de rest voor de intellectuele kijker kiest'. Toch verwacht de groep zich aan minder omzet. Een prijzenoorlog wat de advertentiemarkt betreft, is volgens De Nolf niet aan de orde.

Door llo
VOOR ABONNEES