VMMA begint intern productiehuis

Bron © belga

Foto: © REPORTERS

De Vlaamse Mediamaatschappij VMMa, het bedrijf achter VTM en 2BE, start met een intern productiehuis. TV Bastards overkoepelt de productiehuizen Studio A, Shelter, Operatie Koekoek, Tank en De Beeldradio.

De creatieve leiding van het nieuwe productiehuis komt in handen van vtm-programmadirecteur en netmanager Jan Segers. Die wordt in die laatste functie vervangen door An Reydant, die tot nu toe hoofd fictie was bij de zender. Guy Goedgezelschap, tot vandaag directeur van Studio A, wordt algemeen directeur van het productiehuis.

TV Bastards overkoepelt de huidige interne productiecellen Studio A, Shelter, Operatie Koekoek, Tank en De Beeldradio. De bedoeling is dat het het creatieve talent in al die cellen gaat ondersteunen en begeleiden, luidt het. "De verschillende productiecellen en met elk hun eigen aanpak en specialisatie blijven bestaan", zeggen Segers en Goedgezelschap.

Welke programma’s TV Bastards in de toekomst gaat maken, is voorlopig nog niet duidelijk. "Veel zit nog in een proeffase", aldus CCO van VMMa Erwin Deckers. De ambitie is wel om volgend jaar in het beste geval vier nieuwe programma’s op het vtm-scherm te hebben.

TV Bastards maakt programma’s enkel voor de VMMa. "Het is niet de bedoeling de externe productiehuizen "weg te blazen", dixit Deckers. "Op dit moment is er gewoon te weinig intern."

VMMa wil "zwaar inzetten" op TV Bastards. Over hoe hoog het budget is, wil Deckers woensdag echter niets kwijt. "Wel is het zo dat we de programma’s economischer zullen kunnen maken en de kans dus groter is dat we meer zullen kunnen investeren in Vlaamse content." 

Rydant netmanager

An Rydant vervangt Jan Segers als netmanager.

Rydant werkt sinds 2007 bij de VMMa als hoofd fictie. An is er "in geslaagd om een langetermijnvisie uit te werken. Ze is klaar om de functie van netmanager over te nemen en die succesvol te leiden", zegt Chief Creative Officer van VMMa Erwin Deckers.

Rydant leidde voordien onder meer vier jaar Kinepolis Film Distribution.
Segers is zichtbaar tevreden en is 'kinderlijk enthousiast' over de nieuwe plannen. 'De link tussen de TV Bastards en de VMMa maakt ook dat ik helemaal geen afscheid hoef te nemen van al die fijne mensen in Vilvoorde. Ik blijf er op een of andere manier deel van uitmaken.'
 

 

Door bvb
VOOR ABONNEES