Vansummeren: 'Ik begrijp twijfels over mijn selectie'

Bron © Belga
'Ik kan begrijpen dat enkele collega’s het lastig hadden met mijn selectie. Mijn laatste week in de Vuelta is immers niemand opgevallen, hoewel ik sterk op dreef was', verklaarde Johan Vansummeren woensdag in het Nederlandse Valkenburg, waar zondag de wegrit bij de mannen op het WK wielrennen op het programma staat.

'Daarom was ik de dag van de selectie ook bijzonder nerveus. Ik was immers lang niet zeker dat ik erbij zou zijn. Het zou voor mij bijzonder pijnlijk geweest zijn indien ik het WK had moeten missen dat zo dicht bij mijn deur en op mijn trainingsparcours gereden wordt. Ik had er zelfs een selectie voor de Tour voor in de weegschaal gelegd', bekende Vansummeren, vorig jaar nog de beste in Parijs-Roubaix.

'Het vel van de beer nog niet verkopen'


Zoals Tom Boonen al liet verstaan, ziet hij in Johan Vansummeren de ideale vervanger voor Stijn Vandenbergh die zijn plaats door een blessure moest afstaan.

'Ik hoop dat ze mij dan niet alleen voor mijn lengte geselecteerd hebben', lachte Vansummeren. 'Het liefst van al wil ik toch zo lang mogelijk bij de kopman of kopmannen blijven. Met ons land horen we bij de favorieten en we hebben twee superspecialisten voor het parcours van Valkenburg, maar we mogen ons niet te hard in de favorietenrol laten duwen. We mogen het vel van de beer niet verkopen voor hij geschoten is. Laat ons vooral geen sfeer van onoverwinnelijkheid creëren.'

Door vermi
AANGERADEN