Rik Daems dient klacht in tegen diefstal verkiezingsborden

Bron © BELGA

Foto: Koen Merens

LEUVEN - Open VLD'er Rik Daems heeft bij de politie een klacht ingediend tegen onbekenden wegens de diefstal de afgelopen twee nachten van enkele grote verkiezingsborden in de stad. Het gaat om 1 op 2 meter grote borden met de centrale partijslogan 'Leuven beter: het kan' die de partij aangebracht had op de grote aanplakborden die de stad Leuven in de hele stad heeft geplaatst.

'Het gaat hier niet om vernielzucht maar om een goed georganiseerde groep, zegt Daems die in Leuven lijsttrekker is voor Leuven +/Open Vld.

'Om deze borden te verwijderen heeft men ten eerste materiaal nodig zoals een schroevendraaier. Om ze te vervoeren is een bestelwagen nodig. Daarnaast moet men weet hebben van de locaties waar ze staan wat evenmin evident is. De feiten moeten zich hebben voorgedaan op momenten dat niemand het ziet', analyseert Daems.

De liberale lijsttrekker doet vooreerst een oproep aan de daders om te stoppen met dergelijke wanpraktijken. Daarnaast looft hij een beloning uit aan eender wie een tip kan geven die naar de daders leidt.

Op advies van de politie beperkt hij zich tot de melding dat het om een omvangrijke beloning gaat en wordt het juiste bedrag niet bekendgemaakt. 'Het gaat om bijzonder dure borden', aldus Daems.

Door kld
AANGERADEN
Meest recent