Elke Sleurs (N-VA) volgt Tony Van Parys (CD&V) op in Gentse gemeenteraad

Senator en gynaecologe Elke Sleurs (N-VA) legde maandagavond de eed af als gemeenteraadslid in Gent. Sleurs volgt Tony Van Parys (CD&V) op, die sinds kort door de Senaat benoemd werd als lid van de Hoge Raad voor Justitie en daardoor geen politiek mandaat meer kan opnemen.

loa

Sleurs bleek de vierde opvolger op de toenmalige kartellijst CD&V/N-VA. Onder meer voormalig Staatssecretaris Reginald Moreels (CD&V) kwam niet meer in aanmerking om te zetelen, omdat hij niet meer in de Arteveldestad woont.

De N-VA-fractie in Gent groeide sinds de vorige gemeenteraadsverkiezingen van één verkozene (Helga Stevens) naar drie, eerder al stapte Isabelle De Clercq over van LDD naar de Vlaams-nationalistische partij.

De 44-jarige Sleurs was in de periode 2007-2008 al OCMW-raadslid in Gent en werd in 2010 rechtstreeks verkozen als senator. Sindsdien is ze voorzitter van de commissie sociale aangelegenheden en sinds oktober 2011 lid van het adviescomité voor gelijke kansen van mannen en vrouwen.

Sleurs grijpt haar eedaflegging en een agendapunt over duidelijkere en strengere regels voor prostituees aan om te pleiten voor een modern 'Eroscentrum' zoals in Antwerpen. 'Prostitutie is van alle tijden, maar dat kan ook eigentijds, met meer oog voor de (sociale) rechten en de fysieke en psychische gezondheid van de meisjes, en zonder overlast voor anderen,' zegt ze.

Lees ook

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent