Google op recordhoogte, Facebook neemt duik

© google

Het Amerikaanse internetbedrijf Google heeft maandag op de beurs van New York de handelsdag afgesloten op een recordhoogte. Het aandeel klom naar 749,38 dollar, mede dankzij de analisten van Citigroup. Die stelden in een rapport dat de koers van het aandeel in de komende 12 maanden 'aanzienlijk' kan stijgen.

dgs

Tijdens de handel klom het aandeel zelfs tot 750,04 dollar, waarmee het record van november 2007 verbroken werd (747,24 dollar). Tijdens de financiële crisis in 2009 was het aandeel nog onder de grens van 300 dollar gezakt.

De puike prestatie kon Wall Street evenwel niet in de plus houden. De Dow Jones-index verloor 0,15 procent tot 13.558,92 punten. Technologiebeurs Nasdaq verloor 0,6 procent tot 3.160,78 punten.

Facebook krijgt oplawaai van bijna 10 procent

Het aandeel van het sociale netwerk Facebook is maandag daarentegen bijna 10 procent lager gedoken. Door die steile val werd op technologiebeurs Nasdaq een zogenaamde circuit breaker geactiveerd om het shorten op het aandeel te verhinderen.

Investeerders reageerden op een artikel in Barron's. Volgens het financiële blad loopt Facebook achterop qua advertenties op mobiele toestellen. Barron's stelde daarom dat het aandeel maar 15 dollar waard is. Dat is 34 procent lager dan de koers bij de start van de handel maandag. Facebook trok in mei naar de beurs aan 38 dollar per aandeel. Bij de slotbel maandag was het aandeel maar 20,79 dollar waard.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten