VRT, VMMa en SBS Belgium reageren gezamenlijk op aankondiging ‘Telenet STAP’

De VRT, de VMMa en SBS zijn in een gezamenlijke reactie tevreden dat Telenet met de aankondiging van hun investering in de Vlaamse kwaliteitsfictie ‘verantwoordelijkheid opneemt in de Vlaamse audiovisuele industrie’. Ze hopen dat dit een eerste stap is in het bevorderen en verder laten evolueren van een gezonde audiovisuele sector in Vlaanderen.

llo

De omroepen vinden het wel jammer dat ze bij het opzetten van dit initiatief niet werden geconsulteerd. ‘Blijkbaar wil Telenet zich verder als omroep profileren en met deze investering producties aankopen voor exploitatie op haar eigen ‘zender’’, klinkt het.

Daarnaast vinden de VRT, VMMa en SBS het jammer dat dit initiatief er buiten bestaande organisaties zoals het Vlaams Audiovisueel Fonds en het Mediafonds komt. ‘Zij staan immers garant voor een objectieve beoordeling.’

Tot slot wijzen de omroepen erop dat tegenover de aangekondigde Telenet-ondersteuning van 7,5 miljoen euro per jaar, meer dan 300 miljoen euro staat die de Vlaamse omroepen jaarlijks in Vlaamse televisieproducties investeren.

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook